Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
8.7.2022, Milan Šurkala, aktualita
Společnost Ubisoft se chce více soustředit na nové hry, které hraje větší množství hráčů a v blízké době hodlá ukončit podporu 15 starším hrám. Ty tak nebudou podporovat multiplayer, problém bude i s DLC.
JUWARE (492) | 10.7.202216:53
Jo s těmi DLC mě to vysloveně se*e! Jednou jsem si za to zaplatil a tak to chci vlastnit do svého skonu. To, že se hra nebude moci připojit k serveru mi je ukradené, ale že tím přijdu i o zaplacený obsah mi připadne jako doslova okrádání zákazníků. To je jako kdyby Škodovka řekla, hele teď končí podpora vozu Octavia II a tak jí nyní nepůjde ruční brzda, ti co mají kombíky, tak se jim zmenší zavazadlový prostor a všichni přijdou o zadní sedadla. Zkrátka jednou si to koupím, oni převezmou peníze, tak chci mít možnost to dál používat. No a jestli mi hodlají odepřít DLC, tak ať vrátí peníze, protože já si některé ze zmíněných her zakoupil relativně nedávno a neměl jsem možnost ještě pořádně odehrát.
To mě akorát motivuje k tomu, abych se u UBISOFTích her vrátil po mnoha letech k pirátství a přestal jejich hry nakupovat.
Jako fakt mi připadne na hlavu, že abych si zahrál to co jsem si zakoupil, tak si to budu muset stáhnout z torrentů apod.
Odpovědět3  0
Budman (261) | 8.7.202218:09
Tak na jednu stranu tohle chápu z ekonomického hlediska výrobce, ale na druhou stranu se zde začíná objevovat ten problém s provozováním her skrze různé klienty ­- chybí mi zde nějak jasně označená ­"trvanlivost­" zakoupených her. Mně je přeci jedno jestli tu hru hraju už jenom já nebo jí hraje dalších pět milionů hráčů, zaplatil jsem za ni, tak by měla být na mém počítači s danými parametry funkční kdykoliv a ne že jí výrobce vypne, kdy se mu to zlíbí ­(ač jeho ekonomické důvody chápu­).
Odpovědět5  0
Derryk (222) | 8.7.202214:57
"Pro některé hry to bude také znamenat nemožnost dalšího stahování a instalace DLC do her.­"

To postihuje asi jen poctivé platící zákazníky. Nelegální cracklých verzí se přepokládám toto omezení netýká ne? ;)
Odpovědět9  0
komplikator (808) | 8.7.202216:51
pokud se vypnou servery tak si stezi zahrajes multiplayer, stejne si nezahrajes single pokud hra ty servery vyzaduje i pro single. takove si ale ani neukrades neb hra je vazana k uctu.
Odpovědět0  1
Derryk (222) | 8.7.202219:20
"Pro některé hry to bude také znamenat nemožnost dalšího stahování a instalace DLC do her.­­"

O multiplayeru se tam nepíše...

"nezahrajes single pokud hra ty servery vyzaduje i pro single. takove si ale ani neukrades neb hra je vazana k uctu.­"

Pokud je hra cracklá tak servery nevyžaduje a ani není vázaná k účtu nebo snad ano? BTW cracklá hra není krádež, takže neukradnu ani to není možné pokud se nejedná o krabicovou verzi. Proč se to v diskuzích neustále opakuje? To měla ta nepřeskočitelná vymývárna na DVD a spoty v kinech takový dalekosáhlý dopad?
Odpovědět2  0
wrah666 (6205) | 9.7.20223:36
Lidé mají duté mozky. Hry jsou to nejmenší, oni aplikují podobnou ­"logiku­" i jinde v životě. Přijímají ničím nepodložené informace, řádně se bojí toho, čím je straší média atd. Ale za sebe to vidím, jako další vhodný hřebíček do rakvičky mocných vývojářů. Když už si zaplatím, měl bych dostat něco víc, než když stáhnu cracklou verzi. Ne méně a ještě problémy kolem toho. ­(ehm, no třeba v případě denuva dokonce ­"bonus­" v podobě nižších fps za to, že jsem poctivě zaplatil.. Lákavé, že?)
Odpovědět3  1
Budman (261) | 9.7.202215:15
Digitální pirátství krádež je a bude, to nijak nevokecáš a jenom se snažíš alibisticky obhajovat svůj pokřivený charakter ;­-­)
Odpovědět0  4
wrah666 (6205) | 9.7.202217:10
A­) zkopírované jedničky a nuly jsou namnožení, nikoliv úbytek, nikomu nechybí. B­) Kdyby prakticky každý nezačal na pirátskcýh kopiích her, tak by si o prodejích milionů kusů mohli leda nechat zdát. C­) Zajímavé, že nekterá kvalitní herní studia necítí nutnost dělat hrášům potíže ochranou proti kopírování. A že se jejich hry prodávají. Nebude nakonec chyba jinde?
Odpovědět4  0
Budman (261) | 10.7.202213:11
Argumentuješ jak na základce, ale to není u podobných lidí nic nového ;­-­) Každopádně krádež nehmotných statků zná zákon taky moc dobře:

Co jsou majetkové trestné činy?
Majetkové trestné činy jsou vyjmenované v páté hlavě zvláštní části trestního zákoníku ­(§ 205 ­- § 232­). Tyto trestné činy směřují proti vlastnictví ­(např. krádež, zpronevěra­) a majetku jako celku ­(např. podvod­). Patří sem i trestné činy ohrožující nehmotné statky, jako jsou osobní informace, autorská práva apod. ­(např. neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací­). Naše majetkové zájmy jsou ale ohroženy i dalšími trestnými činy, které jsou uvedeny jinde v trestním zákoníku. Jde např. o trestný čin loupeže ­(patří mezi trestné činy proti svobodě­), výtržnictví ­(trestné činy proti pořádku­), nebo trestné činy hospodářské.

B­) Netvrdím, že pirátství neexistuje a stejně tak, že se ho někdy nedopustil snad každý z nás, ale nesnažím se to uboze okecávat jako ty ;­-­)
C­) Tohle nemá spojitost s legalitou pirátění, navíc si pleteš příčinu s důsledkem ­- ty firmy nepoužívají ochranu protože by chtěly, aby jsi jim kradl software, ale pro to, aby vyšli vstříc lidem, kteří si to poctivě zaplatí a nekomplikovali jim další používání.
Odpovědět0  3
wrah666 (6205) | 10.7.202214:17
C­) MÁ. A zatraceně. Oni totiž vytváří kvalitní a zábavnou hru, takže jim člověk dobrovolně zaplatí. Ne jako ostatní šméčka, co vypadají zábavněš po ty 2 hodiny, dokud si můžete říct o vrácení peněz.. A co mají celkově průchod hrou za 5­-6 hodin. A přitom chtějí stejné prachy za defakto shareware.
Odpovědět2  0
Karel Polívka (1098) | 10.7.202214:33
Každý vydavatel si může nastavit cenu jím vydávané hry na takové úrovni, jak uzná za vhodné. Pokud ji nastaví jako příliš vysokou s ohledem na to, co hra představuje, bude mít třeba nízké prodeje a případně si tím tak i pokazí své jméno, což se mu dlouhodobě nemusí vyplatit. Ať je to jakkoli, rozhodně to ale neopravňuje někoho k tomu, aby ten produkt kradl, protože podle jeho ­(nebo Vašeho­) názoru si nezaslouží zrovna tu cenovku, kterou mu vydavatel nastavil. Pokud jako koncový uživatel nejsem ochoten za nějakou počítačovou hru zaplatit cenu, jakou za ní její vydavatel požaduje, tak si ji prostě nekoupím. Počítačová hra opravdu není něco nárokovatelného.
Odpovědět1  0
cdwN (585) | 12.7.20220:41
Ty vole a proč to okecáváš ty a snažíš se tu dělat chytráka za každou cenu, když to nikoho nezajímá? Kdo krade bez uzardění klasicky, bude krást i software taktéž bez skrupulí, jelikož ta trestní postižitelnost je prakticky nula. Já si hry kupuju, protože chci vývojáři ukázat, že mi ty peníze za tu jeho práci stojí. Pokud se mnou ovšem jeho vydavatel bude postupně vyjebávat, začnu totéž dělat já jemu a že tu možnost mám. Tohle tím chtěl Wrah pravděpodobně sdělit. Ano, páchám trestnou činnost ­- pokud ukradnu duševní vlastnictví někoho jiného ­- ovšem ta šance, že za ni budu potrestán se blíží téměř nule. To je věčnej boj pořád dokola. Ta služba musí odpovídat ceně, kterou je většina ochotná za produkt zaplatit. Pokud tomu tak nebude a zákazník od určitého vydavatele začne pociťovat jakousi nevyváženost mezi tím, co nabízí a následnou cifrou, kterou si za svoje služby účtuje, budou mu tržby za určitý produkt klesat. Jelikož to bývají právě molochy vlastnící několik studií, nakonec to samozřejmě odnesou zřejmě vývojáři. Netuším, jak mají nastavené ohodnocování, ale na svoje peníze si vydavatel zřejmě sahat nebude. Vesměs kvůli tomu jsem přestal hrát dost sérií, protože za a­/ upadly diktátem toho, kdo tu sérii koupil včetně vývojářů, kterým do toho kecal a tlačil je např. do předčasného vydání před vánoci ­- za b­/ právě pro tu jejich nenažranost, protože za hodně peněz nakonec málo muziky...I ukrást ji by znamenalo legitimizovat tu konkrétní hru jako dobrou, takže nakašlat...
Odpovědět0  0
Derryk (222) | 13.7.202213:19
"Co jsou majetkové trestné činy?
Majetkové trestné činy jsou vyjmenované v páté hlavě zvláštní části trestního zákoníku ­­(§ 205 ­­- § 232­­). Tyto trestné činy směřují proti vlastnictví ­­(např. krádež, zpronevěra­­) a majetku jako celku ­­(např. podvod­­). Patří sem i trestné činy ohrožující nehmotné statky, jako jsou osobní informace, autorská práva apod.­"

Nevyplývá z toho jasně, že to jsou:
1. např. krádež, zpronevěra
2. trestné činy ohrožující nehmotné statky, jako jsou osobní informace, autorská práva apod.

ergo porušení autorských práv je druhý případ a ne první ­(krádež­)


" Každopádně krádež nehmotných statků zná zákon taky moc dobře:­"
Ne.
Krádež nehmotných statků zákon na základě tebou publikovaného nezná vůbec. Zná buď krádež ­(výše bod 1­) nebo trestné činy ohrožující nehmotné statky ­(výše bod 2)
Odpovědět0  0
Tarman (118) | 9.7.202221:29
Nemmluvě o tom, že lze použít crack i na legálně koupenou hru. Už jen z důvodu vynechání omezujících ochran a nebo třeba hraní, aniž by bylo třeba připojení k internetu.
Odpovědět3  0
Derryk (222) | 13.7.202213:10
To je můj případ. Cracklé verze používám od dob obejití ochran typu NOCD.EXE i když jsem měl krabicové verze. Později přišly otřesnosti v podobě Starforce a Securom u kterých to dávalo ještě větší smysl. Nyn í mne již ochrany nepálí. Poslední koupemá hra je Witcher III bohužel na STEAMu kvůli velké slevě. Nicméně ho již mám staženého pro dobu až ji STEAM přestane podporovat. Denuvo přišlo až v době ve které jsem již neplýtval čas svého života hraním. Pokud mne přeci jen přepadne potřeba si něco zahrát je tu knihovna v EPIC store s jeho freeaway hrami.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.